Junioři těsně prohráli v Třinci

V 6. kole juniorské DHL extraligy bojovali svěřenci trenéra Radka Pšurného o body na ledě Ocelářů z Třince. Po napínavém utkání vyšli ale bodově naprázdno. Po úvodní brance Ocelářů dokázal sice srovnat Adam Hořanský, ale Třinečtí získali znovu vedení zpět na svou stranu a udrželi jej až do konce utkání. Třinec tak dokázal Zlínu oplatit porážku z 1. kola a po vítězství 2:1 si připsali do tabulky tři body.
6.kolo, so 19.9.2015, Werk arena
Oceláři Třinec
Zlín
2:1
(1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Bartko (Roman), 32. Kovarčík (Bartko, Kofroň). Rozhodčí: Koliba – Bojda, Mikler. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 115. Střely na branku: 34:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Dudáček – Hejda, Janiczek, Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Imrich – Polák, Kaukič, Petrák, Samohejl, Flok, D. Kofroň, M. Kovařčík, Sztwiertnia, Miloš Roman, Murín, Lorek, Pala.

Haloda – Sirota, Kužílek, Váňa, Procházka, Gazda, Kolařík – Hlaváč, Gago, Miko, Dalajka, Stiksa, Vyoral, Karafiát, Strmiska, Hladiš, Hořanský.

První vážnější šanci zaznamenal v úvodní části Petrák, jehož střela z vrcholku kruhů ale skončila pouze nad zlínskou brankou. Také následně přišla velká příležitost ze strany Ocelářů, na přihrávku Miloše Romana ale Kofroň nakonec nedosáhl a Haloda tak nemusel zasahovat. Další pas z hole Miloše Romana už ale v brance skončil. Domácí útočník poslal puk na hůl Jana Bartka, který si sjel až před zlínského gólmana a mezi jeho betony uklidil kotouč do sítě.

Krátce na to se mohla třinecká střídačka radovat z druhého gólu, Murín ale protlačit puk přes beton Halody nakonec nedokázal. Hosté mohli odpovědět z nařízeného trestného střílení po faulu Zahradníčka, Karafiát si ale ne třineckého gólmana prudkou střelou mezi betony nepřišel. A pár sekund před koncem neuspěl ani Hladiš, jehož střelu do odkryté klece dokázal zastavit Bartko.

Do druhé části vstoupili Ševci v početní výhodě a nechybělo mnoho k vyrovnání, dorážka Hořanského ale nakonec v síti neskončila. Další početní výhoda Beranů nabídla paradoxně více příležitostí domácímu týmu, Michal Kovařčík ale po obtočce kolem branky kotouč do odkryté části branky nedostal a úspěchem neskončila ani střela Murína z mezikruží. Na druhé straně zahrozil Karafiát, který ale po přihrávce svého spoluhráče klec Dudáčka úplně minul.

Krátce na to už se ale berani vyrovnání přece jen dočkali, když prudkou ranou propálil třineckého gólmana Adam Hořanský. Svou nedisciplinovaností ale následně nabídli ševci dvě početní výhody domácím hráčům, tu první Oceláři ještě nevyužili, v té druhé ale z první vypálil přesně Michal Kovařčík a vrátil tak vedení na stranu svého týmu.

Poslední část už příliš šanci, ať už na jedné, nebo na druhé straně nepřinesla. Za zmínku však stojí příležitost Stiksy, který z těsné blízkosti třinecké branky nedokázal zakončit přesně a o pár sekund později pak na Halodu nevyzrál Samohejl. V závěru sáhli hostující trenéři po hře bez brankáře a po střele Hlaváče už se někteří zlínští mladíci radovali, Dudáček ovšem dokázal podržet svůj tým a tři body tak zůstávají v třinecké Werk Aréně.